שבת וחג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/23 17:23 טז בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני כבר מעל שנה מקבלת תוספת שבת של כשעה ורבע לפני וגם מוציאה לפי רבינו תם

בזמן האחרון הדבר קשה לי מאוד וגם גורם לאי נעימות עם המשפחה

1 רציתי לדעת האם אני יכולה להפסיק עם קבלת תוספת שבת ועם להוציא שבת לפי רבינו תם או שאני צריכה לעשות התרת נדרים? ואם כן שמעתי שאפשר לעשות דרך האינטרנט האם זה באמת תופס?

2 אם אני מקבלת תוספת שבת לפני שבת אני חייבת לעשות זאת גם בחגים?כנל על להוציא לפי רבינו תם? האם אני חייבת לעשות זאת גם בחגים

תשובה

בס"ד

ש

שלום וברכה

א. צריך התרת נדרים. אין אפשרות לעשות באינטרנט.

ב. נראה שנדר זה חל גם על יו"ט, אלא א"כ כשנדרת אמרת לא אעשה זאת בחג ויו"ט.

שבת שלום

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ