חצי הנשמה השני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/23 10:43 טז בניסן התשפג

שאלה

שלום הרב, איך אוכל לזהות את הבחור שהוא החצי השני של הנשמה שלי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא נראה לי שכל זוגיות טובה נוצרת מכך שכל אחד מוצא את החצי השני של נשמתו.

צריך לבנות זוגיות. המשנה אומרת: "קנה לך חבר". כדי להשיג חבר טוב צריך להשקיע, וודאי כדי להשיג זוגיות טובה צריך להשקיע. ההשקעה בזוגיות, כמו בחברות, היא גם בנתינה לשני וגם בוויתור לשני (בהדדיות).

לקראת גיל 18-20 מתחילים לגבש את האישיות. מתחילים לעצב עולם פנימי, מחשבות אודות משמעות החיים וערכם. מושג ראשוני על מה מחפשים בחיים, על דרך החיים.

מתוך נקודת מוצא זו אפשר להכיר בנים כדי למצוא בהם את בן הזוג לחיים. לא מחפשים רק התאמה בדעות וברצונות אלא גם התאמה באישיות. לא חייב להיות אופי זהה, יכולה להיות השלמה בין סגנונות שונים.

כאשר מוצאים את מי שהשכל והלב מבקשים לבנות אתו משפחה משותפת, יוצאים לדרך ארוכה ומפותלת של חיים זוגיים בהם הנשמות מרגישות זו את זו, נוגעות זו בזו, ומשכללות את ההתאמה שלהן זו לזו.