תיקון פגם היסוד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/04/23 14:15 יג בניסן התשפג

שאלה

שלום רב,

שאלה בקשר לשמירת הברית:

אני שומר את הברית מה-24.07.2020, בעוונותי הרבים הייתי פוגם בברית 2, 3, 4 וגם 5 פעמים ביום - וביום ההוא החלטתי שאני לא פוגם יותר ( ברצף מיולי, אבל התחלתי באוקטובר 2019. )

ובזמן האחרון אני נתקל ביותר ויותר רבנים שאומרים, שאדם שעושה תשובה וחוזר בו מהחטא, עדיין צריך לעשות תיקון, וידוע שתיקון פגם הברית זה לא משהו שאפשר "בקטנה" לעשות ווידוי, קבלה ויאללה צא לשלום, אלא צריך לעבור מסכת סיגופים ע"מ להטהר.

עכשיו, אני יודע שקריאת שמע בלילה וכוונה להחזרת שז"ל לעולם הנשמות זו דרך אחת, אבל מה עוד אני יכול לעשות?

תודה מראש,

תשובה

שלום

ראשית, קבל את הערצתי להערכתי העצומה על ההצלחה הגדולה שלך.

לא יודע אם אתה קולט איזו מעלה עצומה זכית וכמה אתה יקר בעיני הקב"ה.

אתה זוכה לעמוד לאורך תקופה ארוכה בניסיון קשה ביותר, ובכך אתה שייך למעלה הגבוהה של בעלי תשובה.

תשמח מאוד במה זכית.

העיקר של התיקון זו התשובה שעשית.

כל מה שמעבר זה תוספות חשובות, אבל בתנאי שזה לא פוגע בשמחה ובהתקדמות שלך.

ממליץ לקחת מהקישורים הבאים מה שטוב לך ומשתלב בעלייה בעבודת ה'.

https://www.hidabroot.org/question/274182

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A4%D7%92%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-2/

כל טוב ובהצלחה רבה וחג כשר ושמח