שם לבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/04/23 11:42 יג בניסן התשפג

שאלה

שלום הרב

אני ב״ה בהריון ומצפה לבן.

לקראת הלידה אני חושבת הרבה על איזה שם ניתן לתינוק.

אצלנו במשפחה נהוג לתת שני שמות וגם לי יש שני שמות על שם שני הסבתות.

אך בצד של בעלי פחות נהוג לקרוא בשני שמות , והוא לא רואה טעם לשני שמות.

לאחר שקראתי ראיתי שיש הרבה דעות שאין טעם בשני שמות.. אך אצלנו זה מקובל וגם לדעתי במקרה שלנו יש לזה טעם נוסף שהוא לכבד את רצון בעלי.

בעלי היה מאוד מחובר לסבו שנפטר לפני כמה שנים( ממחלת הסרטן) ומאז שנפטר חשב לקרוא לבנו בשם הסב -משה. אך לטעמי זה שם שאני פחות מתחברת. למרות השם הטוב הזה.

אני חשבתי על השם הראל ולהוסיף לו שם שני משה בשביל בעלי.

אשמח לשמוע את דעת הרב בעניין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדבר אפשרי. אבל כדאי לחכות עם השמות עד הלידה, מכיוון שהליך הלידה יש בו שינויים פיזיים ורוחנים, ולפעמים בשעת הלידה מתגלה רצון אחר לשם, לכן השם אפשרי אבל רצוי לא לקבוע כבר כעת אלא להמתין.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ