אוכל רפואי לכלב שלא כשר לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/23 17:45 יא בניסן התשפג

שאלה

שלום רב, הכלבה שלי סובלת מבעיה רפואית שמצריכה ממנה לאכול אוכל מיוחד שקיבלה מהווטרינר. האוכל הזה ככל הנראה לא כשר לפסח אך מכיוון שאינה יכולה לאכול אוכל אחר, רציתי לשאול האם אני יכולה לתת לה את האוכל הזה בפסח?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך לקבל את כל הרכיבים של המאכל ואחוזי החמץ במאכל. אחרת מאד קשה להתיר להאכיל את הכלב בפסח. גם צריך למכור את הכלב לגוי. (ססי' תמח).

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ