שיתוף מזון קהילתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/23 13:25 יא בניסן התשפג

שאלה

שלום.

מנסה להעלות מודעות להצלת מזון, שת"פ קהילתי ובזבוז מזון ברחבי הארץ והעולם.

מעוניין לדעת אם יש, בכל מקורות הדת, תוכן העוסק בנושאי הצלת מזון ו\או שיתופו לקהילה הרחבה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פעלך מאד רצוי, הצלת מזון יש בו סור מרע ועשה טוב. סור מרע - לא להשחית מזון. עשה טוב - הנתינה לזולת. שני צדדים אלו בהלכה היהודית מתמקדים באיסור "בל תשחית" שעליו יש דיונים ארוכים. וכן במצוות צדקה ובמסגרת זו יש להעריך את החיוב לתת לאנשי עירך.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ