2 הלחם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/23 16:54 יא בניסן התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה – רבני כושרות

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה שז - מצות קרבן מנחה חדשה מן החטים ביום עצרת (חג שבועות).

(ויקרא כג אז)

המנחות, ואין אפייתן דוחה יום טוב (אסור לאפות אותן ביום טוב), שנאמר שמות י"ב, ט"ז יעשה לכם, ולא לגבוה (לה'). הנפת הלחם עם שני כבשי השלמים היתה נעשית בעודן חיים. וכהן גדול נוטל אחת מן הככרות, והשניה מתחלקת לכל המשמרות. ויתר פרטיה, מתבארים במנחות פרק ד' ה' ח' י"א.

וכהן גדול והכהנים יכולים לקחת הביתה ?

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אלו קדשי קדשים שנאכלים רק במקדש. עיין תמידין ומוספים פ"ח הי"א.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ