מתן סירופ חמץ לחולה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/23 20:48 י בניסן התשפג

שאלה

שלטם וברכה, אשתי אחות במח' ילדים. הנוהג הוא שהורים מבקשים עבור ילדיהם המאושפזים סירופ להורדת חום ומקבלים אקמול או נורופן לפי בקשתם. התרופות הנ"ל ניתנות ע"י האחות ללא צורך בהתוויה רפואית ספציפית.

מסתבר שסירופ נורופן אינו כשר לפסח.

יש הורים שיתעקשו דוקא עליו ולא על אקמול..

האם די לומר להם שהסירופ אינו כשר וישנה חלופה אחרת, ואם מתעקשים כבר אין בזה לפני עוור, או שמא כשאין להם דרך להשיג את הסירופ ממילא זה כן לפני עוור? אשמח לשמוע אולי כיוון אחר לגמרי. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אכן, זה מה שצריך לעשות.

לומר להם כי הסירופ אינו עם כשרות לפסח, ויש תחליפים טובים.

אם הם מתעקשים - הדבר מותר בהקשר של חום לילדים, בשל העובדה שמלכתחילה מדובר באיסור דרבנן (שחס וחלילה לזלזל בו) במצב של ילדים עם חום, שיש בזה סיכון מסוים.

כל טוב