חוה"מ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/03/23 20:41 ז בניסן התשפג

שאלה

שלום וברכה,

הכיור שלי במטבח שבור ואמור להגיע אלי מחרתיים איש מקצוע ע"מ לקחת מידות ולייצר כיור בהתאמה אישית.

האם מותר להרכיב את הכיור החדש בימי חול המועד או שיש איסור?

שאלה נוספת- לצורך הכשרת כיריים גז בדירה שהיתה שייכת לאנשים שאינם שומרים כשרות, האם יש צורך להכשיר בליבון גם את המבערים?

או שמלבנים רק את היציבות והמבערים מכשירים את עצמם מעצם הגדרתם?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך

1. חול המועד הוא חג גם לעובד המתקין את הכיור, לכן אין להתקין אותו בחול המועד. גם אם הוא עובד בחול המועד, אנו לא נסייע לו בכך ולא נסכים שיתקין כיור, אלא שיבלה עם אשתו והילדים שלו.

2. אין צורך בליבון המבערים. מספיק לנקותם משאריות מזון אם יש ולהדליק אותם במשך כדקה, הם מכשירים את עצמם.

חג שמח דוד לוי