תשלום עבודה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/03/23 23:35 ג בניסן התשפג

שאלה

אני חילוניה גמורה (באה מבית דתי)לא שומרת שבת ,כשרות,כיפור ובערך כלום,אבל יש לי כלל ברזל אני בשבת לא עובדת!

שישי הזה הייתי אמורה לעבוש עד חצי שעה לפני כניסת שבת, כל העובדים איתי ערבים והצום שלהם רמאדן יצא ממש כמה דקות לפני כניסת שבת ואם ביקשו ממני להישאר קצת אחרי כדי שהם יוכלו לאכול, בסוף יצא שכל הסיפור התערקב מעבר למה שהיה אמור להיות, ובמקום לעבוד 20 דקות בשבת עבדתי שעה.

ופיספתי קידוש והדלקת נרות.

השאלה היא אם לקבל את הכסף על השעה הזאתי?(זה שעה שמשלמים לי עליה 150%)

כי כסף שנעשה בשבת אין בו ברכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חשוב שאת מקפידה לא לעבוד בשבת וזו מעלה גדולה.

אין לקבל שכר עבודת שבת שנעשה באיסור.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ