פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/23 09:27 א בניסן התשפג

שאלה

שלום רב

אבקש לשאול על 2 חששות מפסח שעבר

1. יש לי שני סירים זהים , אחד לימות השנה ואחד לפסח ותמיד היו לי חרדות שמא אתבלבל. בשנה שעברה אחרי פסח שהחזרתי את כלי החמץ מהמקום בו הנעתי אותם עשיתי את זה על אוטומט ולא נתתי דעתי ואז עלה החשש שמא סיר החמץ היה כבר במטבח ובו השתמשתי בחג.

הסיכוי לכך נמוך כי אני ככלל מנקה את סירי החמץ ושמחה במזווה ורק אח"כ מנקה את מגירת הסירים ומשאירה אותה ריקה עד להוצאת כלי הפסח.

רק חשוב לי לציין שבסיר שהשתמשתי בפסח גם טיגנתי וגם בישלתי והעברתי להמשיך בישול בסיר אחר

ולכן אם יש ממש בחשש שלי מה דין הסיר ומה דין כל הסירים האחרים בהם המשכתי את הבישול, מה דין הסכום והצלחות...

2. שנה שעברה במוצאי חג ראשון ראיתי שהדחתי בכיור הבשרי גם צלחות חלביות יחד עם הכלים הבשריים שהיו שם. בלי לשים לב

רוב הסיכויים שאחד האורחים שם בטעות כלים חלביים בכיור החלבי לאחר סעודת אחר הצהריים...אבל עלה לי חשש שמא השתמשו בזה בארוחה הבשרית...שוב סיכויי נמוך מאוד

תודה

תשובה

שלום וברכה

א. הטוב ביותר הוא פשוט להגעיל את שני הסירים, ואז בטוחים. אין בעיה בסכו"ם ובצלחות, ולא צריך לחשוש לדבר.

ב. אין חובה לחשוש לזה. זה צירוף של כמה ספיקות, בדיני דרבנן.

כל טוב