פיתוח הנפש והאישיות לפי היהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/23 20:54 כט באדר התשפג

שאלה

שלום,

האם לפי התניא והיהדות מצופה מאיתנו לפתח ולשפר ולתקן את הנפש והאישיות שלנו מעבר לתיקון המידות הבסיסי? האם עלינו לשנות את האישוית שלנו?

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אכן מצופה מאתנו לפתח ולשפר ולתקן את הנפש והאישיות שלנו מעבר לתיקון המידות הבסיסי.

ספרים רבים עוסקים בתיקון הנפש ובדרכים להשגתו.

הרמב"ם קושר תהליך של תיקון מידות והתפתחות אישית למצוות התשובה.

הדגש אינו על שינוי האישיות אלא על פיתחו ושכלול האישיות. לעיתים אחרי שנים של צמיחה והתפתחות אישית נוכח האדם למצוא שאישיותו השתנתה במידה רבה.