פרנסה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/23 20:50 י בניסן התשפג

שאלה

שלום רב,

יש לי שותף שעובד בתחום התיירות ויש בעיות הלכתיות לגבי ההכנסות של שבת.

1. הוא עובד בשבת עצמה

2. הוא סוגר טיולים ליום השבת

מה הפיתרון האולטימטיבי בשבילי על מנת לא לעבור על ההלכה אבל גם להיפגע כמה שפחות מבחינת הפרנסה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

הדבר שאתה צריך לעשות הוא למצוא דרך לחלוקת הרווחים שאתה לא תרוויח מטיולים בשבת. זה שהוא עובד בשבת – זו בעיה חמורה שלו, אולם כיוון שהוא לא חייב לעבוד בשבת – אתה יכול להמשיך להיות שותף שלו. אולם טיולים בשבת – הם ממש הנאה מחילול שבת, ומזה אסור להתפרנס.

כל טוב