מצה לאנשים אלרגיים לגלוטן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/03/23 05:12 כח באדר התשפג

שאלה

שלום הרב,

איך אנשים אלרגיים לגלוטן יוצאים ידי חובה באכילת מצה אם כתוב במסכת פסחים פרק ב משנה ה: "אלו דברים שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח: בחיטים, בשעורים, בכוסמין ובשיפון ובשיבולת שועל"?

שהרי אם הם אוכלים את אחד מהדגנים הללו זה יכול להיות מסוכן והם יכולים להיפגע.

תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

זו אחת הדילמות הגדולות של דורנו, מהיום בו התבררה העובדה שיש אכן אנשים שרגישים לגלוטן.

בנושאים אלה יש ללכת לאור "הקל הקל תחילה", לאמור:

אם ביכולתו לאכול כזית מצה (כשליש מצת מכונה) - זה מה שצריך לעשות.

אם גם זה בלתי אפשרי - שיאכל כמות כזו ממצת שיבולת שועל, כי הגלוטן בה מזערית.

אם הוא לא יכול אפילו את זה - הוא אנוס, ואין הוא יכול לאכול מצה.

יש דעות נוספות.

כל טוב