למה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/03/23 10:41 כד באדר התשפג

שאלה

למה אשת לוט נהפכה לנציב מלח רק בגלל שהיא הסתכלה אחורה ?מה זה אמור להיות הקיצניות של האל על דברים קטנים כאלו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מבין שהיא עמדה להתבונן רגע וכבר נהייתה לעמוד מלח - מכאן באה השאלה שלך.

יש פירוש שהיא לא הביטה פעם אחת, אלא פנתה כל רגע אחורה לראות מה קורה בסדום. על כך נאמר להם אזהרה מראש: 'הִמָּלֵט עַל-נַפְשֶׁךָ אַל-תַּבִּיט אַחֲרֶיךָ וְאַל-תַּעֲמֹד בְּכָל-הַכִּכָּר הָהָרָה הִמָּלֵט פֶּן-תִּסָּפֶה'.

מי שמתבונן אחורה זה מעכב את התנועה שלו, ואז הוא עלול להפגע מההתרחשות שהופכת את בסדום. זה מה שקרה לאשת לוט היא היתה עסוקה במה שקורה בסדום, מתוך כך התעכבה ולא מיהרה כמו לוט ובנותיו. עד שהמלח שכיסה את סדום, כיסה גם אותה, ככה הפכה לנציב מלח.