שאלה הלכתית בנוגע למספר הכריכות בציצית ובטלית.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/03/23 23:58 כג באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני ספרדי, ולאחרונה התחלתי להתקרב יותר ויותר לקבלת האר"י. משום כך, קניתי ציצית חדשה, וגם טלית חדשה.

את שתיהן קניתי באופן שהכריכות הן כמנהג האר"י ז"ל, ל"ט כריכות - כפי שנוהגים כיום החסידים. כמו כן קניתי את הציצית כך שיהיו בה שני נקבים, ועם שני נקבים אלו הקשירה כדעת האר"י ז"ל - וזאת משום שכך נהג רבנו האר"י.

השאלה שלי האם מה שעשיתי הוא בסדר? האם מותר לספרדי לקנות ציצית וטלית כזו משום שאני מעוניין לדקדק כדעת רבנו האר"י ז"ל?

אעיר כי אני חוזר בתשובה, ואין לי מנהג אבות כלשהו, כבר שלושה דורות במשפחה שהאבות לא מקיימים תורה ומצוות - והם לא היו מסתובבים עם ציציות בכלל, כך שלא היה להם מנהג בקשירה עליו אוכל להישען.

כמו כן, אני יודע כי אולי נהגתי בפזיזות, ועשיתי מעשה מטופש שלא התייעצתי עם רב בטרם שקניתי את הציצית והטלית, אולם בדיעבד - מאחר וכבר קניתי ציצית עם שני נקבים וקשירה כמנהג האר"י (כפי שנוהגים החסידים כיום), וגם טלית גדול עם קשירה לפי האר"י - על אף שאני ספרדי, האם זה בסדר ואני יוצא ידי חובה בדיעבד?

אם הרב יוכל לצרף גם כמה מקורות בתשובתו מה טוב ומה נעים.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

אשריך שאתה מתקדם ומקיים מצוות.

כל המנהגים הם בכלל מצוות ציצית ומה שאתה עושה בסדר גמור

שבת שלום\

דוד לוי