הפעלת הקלטה של שיעורי תורה בשבת שיופעלו לפני השבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/23 23:47 כג באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לשמיעת שיעורי תורה מוקלטים בשבת.

השאלה האם מותר לתזמן ביום חול הפעלה של שיעור ודרשה מוקלטת לזמנים מסויימים בשבת. או לכל השבת.

המדובר כמובן במכשיר שלא ידרוש מגע או הפעלה וכיבוי בשבת אלא המכשיר ינגן מעצמו בתיזמון שנקבע לו מראש.

המחשבה היתה שכמו ששעון שבת למיזוג או אור מתוזמן לפעול בשעה מסויימת - לנוחותו ותועלתו של האדם השומר.

אז אדרבא לגבי עונג שבת משיעורי תורה מוקלטים.

האם הדבר מותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שיש בכך קול, אנו חוששים שמא אנשים ישמעו ויחשדו שיש כאן הפעלת מכשירים בשבת, בלשון ההלכה "אוושא מלתא", הרעש הוא נחשב ולכן יבואו לחשוד בשומע.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ