ייאוש ועצבות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/23 22:37 כב באדר התשפג

שאלה

מה יעזור לי לחשוב טוב ולא להלחץ ולהכנס לעצמי ולהיות בשמחה ולא לחשוב על מחר לחיות את הרגע

תשובה

שלום

אינני מכיר אותך, ואני גם לא איש מקצוע מתחום הייעוץ הרגשי, אבל אני יכול להציע ככיוון ראשוני את הנקודות הבאות:

א. ליצור הרגל של התבוננות בטוב שמקיף אותך, ע"י כתיבה יומית של כל דבר טוב שאת יכולה למצוא בחייך.

ב. ליצור קביעות של הודיה לקב"ה על כל הטוב שאת מוצאת בסעיף הקודם. זה יכול להיות ע"י מזמורי תהלים או בשפה חופשית שלך.

ג. להפנים ולהעמיק בהכרה של מה באמת מהותי בחיים, ואיך האושר שלך תלוי אך ורק בך, ולא בשום גורם אחר (בהקשר לזה ממליץ מאוד לנסות ללמוד לעומק כמה פעמים את דברי מרן הראי"ה קוק זצ"ל בשמונה קבצים ג,נא, נמצא בקישור הזה https://www.sefaria.org.il/Shemonah_Kevatzim.3.51.1?lang=he)

ד. למצוא מישהי, מהמשפחה או חברה, שטוב לך להיות בחברתה ולדבר איתה, שאת מעריכה את דעתה, ושהיא בעלת עין טובה, ותוכל לסייע לך בעצה טובה ובבניית העין הטובה על עצמך.

ה. יש ספר מתוק של ידידי, הרב חננאל אלרן שליט"א, בשם 'אהבת עולם אהבתיך'. אני ממליץ מאוד.

ו. אם את מרגישה שאת לא מצליחה להתמודד לבד עם הרגשות השליליים, אני ממליץ לפנות למישהי מקצועית מתחום הטיפול הרגשי ולבקש סיוע.

בהצלחה רבה