חוכמה מפוארה בכלי מכוער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/23 11:50 כא באדר התשפג

שאלה

שלום.

בגיל 16 עקב ביטחון עצמי ירוד שנגרם מכך שצחקו אין סוף על הנראות שלי, פניתי לקיום ניתוח פלסטי(באף). לאחר קריאת מעשה רבי יהושע בן חנניה ובת הקיסר, הבנתי את טוב הדבר שכך יצאתי לעולם. האם עליי לעשות תשובה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים את ההשפעות של כל דבר בעולם. יש אנשים שהכלי לא מפריע להם, וכנראה כך היה עם ' יהושע בן חנינה ויש אנשים שכלי מכוער מפריע להם מאד והם לא יכולים להתקדם בעולם בגלל ההשפעה הרוחנית הקשה. על כן שאלות אלו הן אישיות. אם בגלל הניתוח שלך הדבר עוזר לך להתקדם בתורה ויראת שמים. אשריך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי