התרת נדר או שבועה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/23 10:45 כד באדר התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום

רבתי עם אחותך לפני כמה ימים וברגע של עצבים נדרתי שאני לא אבוא לחתונה שלה.. כמובן שאני מתחרטת מאוד מאוד.. זה נחשב נדר כי שבועה?

ובכל מקרה מה אצטרך לעשות?

ברור שאני רוצה ללכת ואני ממש מתחרטת..

היא מתחתנת עוד חודשיים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שבאותה שעה אמנם רצית בנדר זה, אין זה נדר של אדם שאבד שליטה על עצמו אלא נדר גמור באותה שעה, אפילו שכעת את מתחרטת, בכו"א נראה שצריך לגשת לרב שבאזור מגורייך, והוא יעשה התרת נדרים, דבר פשוט מאד ולא דורש יותר ממספר דקות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ