?ממזר נחשב הוא האם ?יהודיה עם להתחתן לו מותר האם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/04/23 14:54 כז בניסן התשפג

שאלה

לאחרונה נודע לי שהוריו של בן זוגי לא נשואים ולא היו נשואים כשהוא נולד, כלומר הוא נולד מחוץ לנישואים אבל הוריו היו (ועדיין) במערכת יחסים רצינית וגרים יחד שנים רבות. האם הוא נחשב ממזר?

האם זה אומר שלא נוכל להתחתן חתונה יהודית כשרה? הוא מאוד חשוב לי ואני אוהבת אותו אבל מפחידה אותי המחשבה שבמידה והקשר יעבוד לא נוכל למסד את הקשר ולהפוך אותו לכשר

תשובה

שלום וברכה,

אם הוריו של בן זוגך לא היו נישואים כדת משה וישראל, גם אם הוא נולד באיסור, בכל אופן הוא לא מוגדר כממזר ואתם אי"ה תוכלו להתחתן כדת משה וישראל.

בשורות טובות