פולמוס הספר "תורה תמימה"

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/03/23 19:52 טו באדר התשפג

שאלה

אשמח לשמוע את דעת הרב על הפולמוס שנוצר סביב הספר "תורה תמימה" של הרב ברוך אפשטיין בן הרב יחיאל אפשטיין בעל ערוך השולחן. ישנן טענות שבכתיבת הספר, המחבר סילף מאמרי חזל בשביל שיתאימו לפסיקות שלו (קובץ "פעמי יעקב" של החוקר יהושע מודשטיין ובספר "השלמות לסדרת תורה שלמה" של הרב מנחם מנדל כשר). האם הטענות נכונות ואיך עליי להתייחס לספר בעת קריאתו?

תודה, דביר.

תשובה

שלום וברכה

לצערי אני לא בקיא בתחום.

כדי להכריע בו צריך לעבור על חלק גדול של המקומות בהם יש ביקורת, ולראות האמנם הביקורת צודקת או לא.

מה אני מציע לעשות ?

אני מציע כן להשתמש בספר בחלק של מאמרי חז"ל עצמם, אבל בזהירות, ואם רוצים לצטט משם - עדיף תמיד לבדוק במקור.

כל טוב