הוספת שם שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/23 18:13 כז בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אם כדאי לי להוסיף שם שני מיכוון שאני מרגישה קושי עצום בחיי כבר שנים שכלום לא הולך הכל תקוע אין לי זוגיות כבר שנים ויש לי הרגשה שאולי זה יכול לעזור תאריך הלידה שלי הוא ______ אשמח לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מבין גדול בשמות, קראתי פעם תשובה של הרב אבינר שליט"א שהמליץ לא לשנות שם אלא רק במקרים קיצוניים כמו אצל אדם שנמצא בסכנת נפשות.

אני לגמרי לא מבין ולא מאמין באסטרולוגיה כך שתאריך לידה לא מועיל לדיון.

לסיכום: אני לא ממליץ להוסיף שם, אבל את יכולה להפנות את השאלה לרב אחר שמבין יותר ממני.

אני ממליץ בחום לפעול בדרך דתית והגיונית כדי לשחרר את התקיעות שלך.

להתפלל ולבקש מקרובים שלך שיתפללו עבורך.

לפנות לטיפול רגשי שיזהה את הקשיים שלך ויכוון אותך לפתרונות ממשיים.