מתי עורכים אזכרה במלאת שנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/03/23 23:26 יד באדר התשפג

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר בכ״ג באלול, הובא למנוחת עולם בכ״ד באלול, השנה.

אבי ז״ל ומשפחתו ממוצא ספרדי.

רציתי לשאול מתי נהוג לערוך את אזכרת ה - 11 חודש. האם 11 חודשים מיום הפטירה או מיום הקבורה?

במידה והתאריך נופל בשישי/שבת האם דוחים קדימה או אחורה?

אודה לעזרה בתאריך המדויק שבו עלינו לציין את האזכרה, שכן חשוב לנו מאוד לדקדק ולתת לאבי ז״ל את הכבוד הראוי לו.

תודה רבה,

שרונה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הראשון לציון הגרע"י זצ"ל כתב שמנהג רוב קהלות הספרדים לעשות את כל התאריכים לפי יום הפטירה ולא לפי יום הקבורה, אבל יש שעושים לפי יום הקבורה. כך שהתאריך הוא כג מנחם אב תשפ"ג. יש לציין שלמרות שעושים אזכרת יא חודש, אבל אבלות לכל הדינים נמשכת עד כג אלול תשפ"ג.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ