פתיחת קלפי פוקר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/23 20:47 יא באדר התשפג

שאלה

האם מותר לבצע פתיחת קלפי פוקר שבהם בודקים סיבות מעבר למצב מסויים שקורה בהווה.

גילוי העתיד ידוע כדבר שאסור.

אך הסתכלות בעבר לבדוק אם משהוא קילל כישף ולכן האדם סובל מותרת?

האדם שניגשים אליו לא מדבר כלל על העתיד רק בודק בעבר.

אני שואלת בשביל אבא שלי שתקופה סובל ממש נפשית והוא מעוניין לפנות ולבדוק אם ביצעו עליו משהו. האם מותר?

תשובה

שלום

הדברים הללו אסורים, והם מהסוג של דרכי האמורי ומאלה שעליהם כתבה התורה "לא יימצא בך מעביר בנו ובתו באש, קוסם קסמים, מעונן ומנחש ומכשף".

חשוב לדעת שלאנשים האלה אין שום כוחות מיוחדים, מלבד הכח להוציא מאנשים במצוקה כסף.

זה לא יקדם אתכם בשום דבר.

המצב של אבא שלך לא קשור לקללות או לכישופים.

כאשר אדם לא במצב טוב ויש לו מצוקות, ההתמקדות שלו צריכה להיות בדברים הבאים:

התייעצות עם אנשי מקצוע מוסמכים מהתחום הרלוונטי (רופא, פסיכולוג וכדומה), ופתרונות מעשיים על פי השכל והמדע לבעיה.

תפילה לה'.

תשובה - תיקון והתקדמות ברמה האישית.

צדקה וחסד - להיות צינור של שפע טוב כלפי אחרים.

טוב גם להתברך אצל צדיקים תלמידי חכמים אמיתיים.

זה כיוון הנכון והבראי על פי התורה.

כל טוב ובשורות טובות