נידה לאחר לידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/03/23 12:20 י באדר התשפג

שאלה

שלום.

רציתי לדעת מה המשמעות של הנידה לאחר לידה ?

ילדתי לפני שבועיים ואני מאוד רגישה. כמו כן, אני צריכה את החיבוק או המגע של בעלי בשל הקושי שאנחנו נמצאים בו עם הילד והאתגר הלא פשוט של להיות הורים.

אני לא מדברת על יחסי אישית אלא, על מגע מנחם שיעזור לי עם ההורמונים והתחושה של הלבד והאתגר שאני נמצאת בו.

מה אפשר לעשות ? האם יש דרך להקל ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מבין את הקשיים שלך. הם ראויים להתייחסות משמעותית, לכן אני מציע לך לפנות לאישה יועצת בשיחת טלפון.

יש בכך שני יתרונות:

1. אישה שעברה חווית לידה תשוחח עם חברתה מתוך הבנה מלאה יותר.

2. שיחה של דיבור והקשבה (לא בהודעות) יוצרת תקשורת עמוקה יותר.

עייני בקישור להלן:

https://www.yoatzot.org/hebrew/hotline/3265/