לקיחת הלוואה חוץ בנקאית

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/04/23 23:01 כח בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב שמי ענבל אני חד הורית נקלעתי לחובות ואני מעוניינת לקחת הלוואה חוץ בנקאית שאישרו לי על מנת לשלם חובות וקצת לכלכל אץ המשפחה הריבית היא לא גבוהה אני חוששת עם מותר לקחת הלוואה כזו מבחינה הלכתית או פשוט לוותר אני מנסה להסתדר אבל ממש קשה לי אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

א. את צריכה קודם כל לבדוק האם באמת את צריכה הלוואה? והאם היא תעזור לכם לצאת מהבעיות הכלכליות, או רק תגדיל את הבעיה?

ב. צריך לברר עם נותני הלוואה, האם יש להם "היתר עיסקא" מסודר על פי ההלכה?.

בשורות טובות