מה מטרת האדם ובפרט היהודי בחיים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/03/23 07:44 ט באדר התשפג

שאלה

שלום

מה מטרת חיי? אני קורא מסילת ישרים ואני רוצה לוודא איתך שמטרת החיים זה לסור מרע ולעשות טוב ולעשות מצוות בזריזות, אבל אין מספיק מצוות בתורה שממלאות 100 אחוז מהזמן שלנו בטח שבית המקדש לא בנוי.

מה עליי לעשות בחיים האלו? אני מחפש תכלית לחיי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תכלית החיים של יהודי מאמין היא לזכור את ד' ולעשות רצונו. עקרון זה נאמר בניסוחים שונים, כמו בפסוקים להלן: 'שוויתי ד' לנגדי תמיד'; 'דע את אלהי אביך ועבדהו בלב שלם ובנפש חפצה'.

אתה צודק שקיום המצוות אינו ממלא את היום כולו. כאן המקום למצוות כלליות או מידות טובות כמו לימוד תורה; עשיית חסד; יישוב הארץ.

כל אדם בוחר את המידות והדרכים שמתאימים לאישיות שלו כדי ללכת בהם על פי רצון ד'.

מי שרב כוחו בלימוד - יקדיש שעות רבות ללימוד תורה.

מי שרב כוחו במעשה - יקדיש זמנו לגמילות חסדים.

מי שרב כוחו בבניין - יקדיש את מרצו ליישוב הארץ.

בסופו של דבר כל מה שמוסיף טוב לתורה, לעם ולארץ - נחשב כעבודת ד' והליכה בדרכו: רופא שמביא רפואה טובה לחולים; שוטר שמביא בטחון לאזרחים; נגר - סנדלר שמעניקים שירות הגון ומסור; מורה - מחנך שמרביץ תורה בתלמידים...

כל אחד מאלו שפועל ביושר לטובת התפתחות עם ישראל בארצו, בדרך של תורה ומצוות - עושה את רצון ד'.