הלכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/03/23 17:08 יג באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול

1. האם מותר לקרוא ספר דברים כאשר אני יחפה?

2. האם מותר לקרוא ספר דברים או תהילים כשרמי שוכבת במיטה ?

3. האם מותר לקרוא קריאת שמע שכל במיטה בחושך ?

3. האם לרב יש עצה איך להתפלל יותר בכוונה ?

4.האם מותר לשתות מים אחרי קריאת שמע

5. כשמתעוררים חייב ישר לנטול ידיייפ?

5. האם צריך לקרוא את לשם ייחוד קודש א ברוך הוא … לפני תפילה או ברכה

6.האם בנות צריכות ללכת גם בערב וגם בבוקר לקריאת מגילה? וחייב לשמוע את הכל

7.עדיף לעשות קריאת שמע ב9 גם ללא המפיל גם אם אני לא הולכת לישון והולכת לישון ב12 1 ?

8.האם אני יכולה לענות אמן על ברכת המזון של מישהו אחר שאכל?

9.האם אחרי שמישהו מברך אשר יצר צריך לענות אמן

10.האם צריך בשבת בבוקר בקידוש לעשות מים אחרונים אם אכלתי ממש קצת ומישהו מברך ברכת המזון ומוציא אותי לידי חובה

11. האם צריך לעמוד בקידוש?

12. בערב בבית כנסת שאומרים יהא שמה רבא….

עד איזה קטע מותר לבנות להגיד יחד עם הש״צ

תשובה

שלום לך

1-3 מותר

3. במקום רגוע, לחשוב כמה דקות לפני התפילה על הדברים המיוחדים בתפילה אליה את מתכוננת גם בשונה מהתפילה הקודמת שלך.

4. מותר

5. חייבים ללכת מיד לכיור וליטול שם ידיים. רצוי בלי לדבר ובלי לגעת במקומות אחרים בגוף.

6. כן חייבות לשמוע הכל אלא אם יש להן מגילה כשרה. גם אז צריך ללכת לשמוע בציבור אפשר גם בציבור של נשים אין לאכול לפני קריאת מגילה אלא דבר קטן הנדרש לריכוז.

7. לדעתי לא . ויש דעות אחרות.

8-9. חובה לענות אמן על כל ברכה שאת שומעת מיהודי.

10. מים אחרונים תנהגי רק אם הוריך נוהגים. בכל מקרה זה שייך רק בסעודה של פת אלא אם ידיך מלוכלכות ואז צריך לשטוף אותן לפני הברכה.

לגביך לא נכון לצאת בברכה המזון של אחרים זה מתאים לדורות קודמים או למי שלא יודע לקרוא בעברית או לחולים במצבים מסוימים

11. לא צריך לעמוד. צריך לנהוג לפי מנהג הבית או המקום בו את נמצאת.

12. אין שום הבדל בין בנים לבנות.

בהצלחה ופורים שמח דוד לוי