מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/02/23 20:32 ד באדר התשפג

שאלה

שלום הרב,

יש לי שתי שאלות לגבי מעשרות,

1. איך מחשבים את גובה המעשר? האם יש לחשב אחרי הוצאות?

2. איך אפשר לקבוע למי אפשר לתת מעשרות? לצורך העיניין, יש לי אחות עם קושי כלכלי. אם אני נותנת לה כסף, האם זה יכול להיחשב מעשרות?

תודה רבה

שיר

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

א. מה שאת מקבלת בנטו שכר, אפשר להוריד רק הוצאות הכרחיות (מיסים, ארנונה וכו') אבל לא משכנתא או הפקדות לפנסיה וכו'.

ב. אפשר לתת לאחות נזקקת, אדרבא יש בכך מצוה של מבשרך לא תתעלם, אבל לא נותנים את כל המעשר למשפחה אלא חלק נותנים למשפחה וחלק לעניים ידועים.

שבוע טוב

שמחת פורים

יהודה הלוי עמיח

מכון התורה והארץ