בעלי לא מגן אלי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/03/23 00:25 טו באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני פונה אלייך כי אני לא יודעת מה לעשות. בעלי לא מגן אלי כי הוא לא אסרטיבי. וזה מדכא אותי מאוד כי מרגיש לי שאם חס ושלום יקרה לי משהו הוא לא ידע מה לעשות.

אתן דוגמא: אם מישהו מדבר אלי לא יפה בחוץ, הוא לא אומר כלום והוא אומר שהוא לא יודע מה להגיד.

כל כך רע לי אם זה שאני מרגישה תמיד אי בטחון כללי. מאז אני איתו מרגיש לי שיכול לקרות לי משהו והוא אפילו לא יגן עלי .

מה לעשות ?

האם אני היחידה במצב הזה? מציק לי להיות יותר חזקה בקשר.

בתודה רבה ובכבוד רב

דנה

תשובה

שלום לך,

זכית בבעל מיוחד - חכם שיודע ש"סייג לחכמה שתיקה" וכאשר אין לו מה לומר או שהוא משער שדברים שיאמר לא ישמעו, אז מצווה שלא לומר דבר.

גם את זוכה להיות צדקת כפי שנאמר "הנעלבים ואינם עולבים, כזוהר הרקיע מזהירים"

אין קשר לתמיכה שלו אם את זקוקה לתמיכה, אבל כאשר מדברים אליך לא יפה אז החכמה היא להתעלם ולא להגיב ולא לפתח מריבה.

אשריכם שזכיתם ויהי רצון שתזכו לעוד שנים רבות וטובות ומאושרות תוך התרחקות ממריבות ועלבונות.

בברכה דוד לוי