אולי אדם המציא את התורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/23 20:20 א באדר התשפג

שאלה

ביתנו בת ה14 שואלת שאלה שאין לנו באמת תשובה טובה ואין לנו תשובות מספקת מספיק. שמענו את כל ההוכחות בהרצאות שהתורה מאלוקים אבל לא ענו לנו על השאלה המסויימת הזאת: נניח שלפני 2000 שנה זוג הורים החליטו שהם רוצים להמציא דעת חדשה. הם כתבו את התורה ולילד הראשון שנולד אמרו לו שהיה עם יהודי שקיבל את התורה בסיני אבל כל העם הזה התפזר בעולם וכרגע אנחנו היחידים, היהודים במדינה הזאת, או אולי יותר טוב, היחדים באי בודד זה. הילדים בלי תקשורת ולנוע ממקום למקום קשה היה וכך נוצר דור ועוד דור עד היום הזה וכך נולדה התורה... נישמח לשמוע ממכם תשובה הגיונית כי זה ממש קריטי להתקדמות ביהדות של ביתנו. תודה רבה ממש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היהדות בנויה על יציאת מצרים ומעמד הר סיני כפי שכתוב בכוזרי. מכיוון שמאורעות אלו כל היהודים ראו ומסרו זאת מאב לבן. או מאם לבת, ויש כאן עדויות מוכחות שמועברות, כשם שאתם מוסרים לבת שלכם, היא מאמינה בכם, ואתם בהוריכם, וכך כל האומה מעבירה מסורת. בכך שונה היהדות מכל הדתות שבהן אין התגלות לכל העם אלא ספורי מעשיות. ולכן בני ישראל לא מאמינים בגלל המבול או אור כשדים וכדו' שכל הדברים הללו נעשו בצינעא ובלא ידיעת העם. אבל יציאת מצרים ומעמד הר סיני הוא דבר שכל ישראל ראו אותו והם העבירו אותו, על כן לא שייך שקר בדבר שכל העם יודע. כפי שמשרע"ה אומר "אתם ראיתם", יש כאן הוכחה גמורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ