פגישה עם בחור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/23 20:08 כט בשבט התשפג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

ברצוני להיפגש עם ידיד שהכרתי בזמן האחרון במקום ציבורי. הפגישה הינה אפלטונית ומטרתה היא לימוד.

האם כבחורה דתייה הדבר ראוי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני סבור שמותר לבחורה בת 18 לפגוש בחור, אם הם שומרים על כללי ההלכה - לפני כל על הלכות ייחוד.

אני לא מאמין שצעיר וצעירה יכולים להיפגש ל"פגישות אפלטוניות".

כאשר בחור ובחורה בגיל כזה נפגשים - גם אם לא מתכוונים, יש מתח רגשי. לכן הלכות ייחוד נדרשות תמיד בכל פגישה.

כשאת כותבת: "ידיד שהכרתי בזמן האחרון" עדיף שלא תתעלמי מהמטען הרגשי שנלווה לפגישה כזאת ותהיי מודעת לכך.

מכל מקום - אין איסור למפגש כזה מפני שאם הוא יתפתח לזוגיות - נשמח כולנו על בניין עוד בית בישראל...

אם את באה ממגזר חרדי - נכון להפנות שאלה זאת לרב חרדי מפני שאני לא מתמצא בדרך החרדית.