שמירת נגיעה בקשר כשאנחנו רוצים להתחתן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/23 07:58 כח בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב, ב"ה אני בקשר עם בחור ואנחנו רוצים להתחתן

יש בנינו פערים דתיים משמעותיים..

אנחנו מדברים על זה הרבה ונראה שאפשר לבנות בית ביחד למרות הכל.

לי חשוב שמירת נגיעה לפני החתונה ולו לא חשוב בכלל.

אנחנו נופלים בזה הרבה.. ובאופן כללי כבר לא ממש שומרים.

הוא מרגיש שזה פשוט בלתי אפשרי בשבילו, גם לי זה קשה אבל לו הרבה יותר וזה גם לא חשוב לו כמו לי

מה עושים? מתפשרים על שמירת נגיעה ונשארים איפהשהו באמצע? או לשים את זה כתנאי להמשך הקשר? זה מבלבל אותי מאוד קשה לי לחשוב שהחיים שלי יהיו בעבירות, מצד שני טוב לנו ביחד מאוד וזה הדבר היחיד שמפריע...

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיזכה אתכם ריבונו של עולם להקים בית נאמן וקדוש בישראל.

קשה לענות על שאלה זו.

"שמירת נגיעה" אינה נושא העומד בפני עצמו.

הוא חלק גדול יותר ממקומה של ההלכה בקשר ביניכם, בבית שאתם מתכוונים לבנות, ביכולת לדחות סיפוקים, בנכונות להתגבר כדי לחיות בחיים ראויים, וכדו'.

את בעצמך כותבת, מחד גיסא, שהנושא היחיד המפריע הוא המגע הפיזי הקיים, ובד בבד את פותחת את הדברים שיש ביניכם פערים דתיים. שיקוף שלך עצמך מלמד שמדובר בסוגיה הרבה יותר רחבה.

מה אני מציע ?

אני מציע כי קודם לכל תיפגשי עם עצמך. תבררי עם עצמך כמה חשוב לך שהקשר ביניכם לא יסתור את הזהות האמונית. שריבונו של עולם יהיה חלק ממנו. שתהיה בזוגיות שלכם גם קדושה וטהרה. שתעצבו זוגיות שיש בה מהכל: הקשר הטוב ביניכם, היכולת לחיות ביחד ולהתפתח, האמונה והמצוות וכדו'.

ואחרי כן – דברו על כך. אז תוכלי לדעת האם מדובר בנפילות זמניות שמתרחשות לעתים, או בפער עמוק יותר שאת אינך רוצה להתקיים בו.

כל טוב ושמחות