להעיד על עצמי במקום עבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/23 07:54 כח בשבט התשפג

שאלה

אני עובדת במקום עבודה, למעלה משנה אני עורכת דין.

מהיום בו התחלתי לעבודה במקום העבודה, הקפדתי שלא להגיד ולספר מה עשיתי בעבר לדוגמא בהתמחות באופן שיראה שאני משבחת את עצמי יותר מדי. הקפדתי לעשות את העבודה על הצד הכי טוב שאני יכולה, וברוך ה' אני מצליחה.

לאחרונה התקבלה עובדת למשרדנו, שחוץ מלספר על מה שהיא עשתה ולהלל את עצמה ולרכל על כל מי שזז , אין בה יותר מידי.

היא מקפידה להגיד שהיא טובה בהכל כאשר כך מאציל לה המנהל לא מעט סמכויות, למרות שבפועל היא אינה עושה דבר, כי היא לא באמת יודעת.

לאחרונה נכנסתי למנהל שלי, וסיפרתי ו שאני אולי לא מספרת על עצמי יותר מדי, כי אני מאמינה בעבודה ותוצאות ולא בדיבורים.

הוא ביקש ממני לכתוב בדף כל מה שעשיתי, אני מתלבטת אם לעשות זאת כי מצד אחד אני עשיתי לא מעט, והתנסיתי בהמון דברים, אבל אני לא יודעת אם זו הדרך הנכונה, ואלי לנסות להמתין שהדברים יבואו מעצמם.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על העבודה ועל הדרך שאת בוחרת בה.

הבקשה של המנהל היא הדבר הנכון לעשות.

מותר לאדם להציג את עצמו כפי שהוא. בדרך כנה וישרה, בצדדים הטובים שיש בו, בדברי אמת ונקיות.

אנו מוצאים גם הרבה מדרשי חז"ל על כך. כדאי לדוגמה לקרוא את האגדה המופיעה ממש בסוף מדרש רבה על התורה, כאשר משה רבנו ע"ה מבקש 'לשכנע' את הקב"ה לאפשר לו להיכנס לארץ, לדחות את מותו וכדו'.

ומשה, העניו מכל אדם, מציג אותו ואת הישגיו בפני ריבונו של עולם, כטיעון.

כל טוב ובהצלחה