שאלה בנוגע לתוכן מיני

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/02/23 22:25 כג בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

קודם כל רציתי להתנצל מראש על תוכן השאלה אך אני מקווה שתוכל לענות לי כמה שיותר מהר כי זה דבר שמטריד אותי לאחרונה.

רציתי לשאול האם מותר לראות תכנים פורנוגרפיים או אם יש דרך להקל ולראות, וגם אם מותר לראות נשים בלבוש תחתון גם בצילומים אמיתיים וגם כאנימצייות או ציורים.

אני לא מתכוון להוציא חס ושלום זרע לבטלה תוך כדי כי זה דבר שלא עדיתי ואני גם לא מתכוון לעשות. אני רוצה לדעת אם אפשר לראות את זה כי בזמן האחרון בכל דקה שעוברת היצר שלי לראות את התכנים האלה רק גובר וגובר ואני מרגיש שבכל רגע נתון אני אכנע ואתחיל לצפות בזה.

כמו כן רציתי לדעת אם מותר לשחק במשחקים שבהם כאילו מדברים עם בנות ולפעמים רואים אותן אך לא בעירום.

שוב, אני מתנצל מאוד על תוכן השאלה אך אני שמח אם תוכל לעזור לי.

תודה רבה.

תשובה

שלום

אין שום היתר להסתכל על נשים חשופות (גם אם זה לא פורנוגרפיה), ולא שום דבר שמעורר את היצר. גם אם זה רק ציור.

אשריך שאתה מצליח לשמור על התאווה ואתה לא נכשל בהז"ל.

אתה צריך להבין שבלי קשר לאיסור ההלכתי, הכניעה ליצר היא לא מה שתסייע לך. זה אולי יגרום לתחושת סיפוק ורגיעה זמנית, אבל באופן כללי זה רק יעמיק עוד יותר את אחיזת הנטייה בך, ולדבר הזה יש השלכות רבות על חייך, ובהמשך גם על בניין הבית שלך.

אני מאוד ממליץ לך לפנות לאחד מהארגונים שעוסק בנושא, לנסות להיעזר בתוכן שלהם ואף לבקש סיוע בהתמודדות.

למשל 'חזקים ברשת', 'עבודה בעיניים' ונראה לי שגם 'המרכז הישראלי למשפחה'.

ממליץ לעיין גם בתשובה הבאה

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1150077-1/

לגבי המשחק ששאלת - לא הבנתי בדיוק במה מדובר - האם זה קשר עם בנות ממשיות או משהו וירטואלי.

קשר ממשי עם בנות שהוא לא משהו ענייני ולצורך מוגדר, זה קשר לא נכון.

אשמח אם תפרט ומוזמן לכתוב עוד

כל טוב ובהצלחה רבה