שינוי שם לאחר גיור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/03/23 20:51 ח באדר התשפג

שאלה

שלום רב,

אני בתהליך סופי של גיור ברוך השם עם הבן זוג יהודי. אבא שלי גם יהודי, נתן לי שם יהודי - זהבית כשנולדתי בברית המועצות. אבל מכוון ששם יהודי לא היה מקובל באזורנו, שינו לי לשם רוסי - זויה.

עוד חודש בערך אני מחליפה שם לשם יהודי, אך לא מתחברת לשם שאבא נתן לי. אני בחרתי בשם זוהר.

2 שאלות: האם אני יכולה לא להתייחס לשם שאבא נתן לי, האם זה בסדר מבחינת היהדות

האם שם זוהר לכתוב עם ״ו״ או בלי?

תודה מראש

תשובה

שלום

1. מכיון שממילא אפשר להחליף שם, את יכולה לאמץ לך שם חדש שבו ישתמשו כולם.

2. בתנ"ך (ביחזקאל ובדניאל) זה מופיע בלי ו', אבל ראיתי שלמשל הרב קוק כתב את המילה הזאת עם ו'. כך שזה נתון לבחירתך.

כל טוב ובהצלחה