אמצעי מניעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/23 14:26 כב בשבט התשפג

שאלה

שלום,

אני בעלת תשובה וידוע לי בכלליות כי ישנם אמצעי מניעה מותרים לפי ההלכה שהם גלולות והתקן תוך רחמי.

עם זאת, פגשתי לא מזמן בחור שאמר לי שאין שום היתר, ואסור להשתמש בשום אמצעי מניעה.

האמרה שלו נראית לי תמוהה וקיצונית (ואולי גם לא מתאימה לדורנו?), כי נראה לי מוזר לא לקיים יחסי מין בכלל כדי לא להיכנס להריון או לחילופין, לקיים ולהביא הרבה ילדים במשך שנים.

לא כולם רוצים 7 או 10 ילדים או יותר, ולא כולם בנויים לזה בכלל! ואני באופן אישי לא חושבת שאני בנויה לזה.

יחסי מין בעיני זה לא רק אמצעי להביא ילדים, אלא דרך גם ליצור חיבור ולהרבות אהבה בין בני הזוג .

מאז אני תוהה לעצמי.. האם באמת אסור אמצעי מניעה כלל ?

האם יש מצבים שרק בתנאים מסוימים ניתן להשתמש באמצעי המניעה המותרים ? (לדוגמא מצב בריאותי חמור של האם, צורך בהפסקה בין ילד לילד..) ומה יכול להיות התנאים הללו ?

אשמח לתשובה .

יום נעים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כמעט בכל עניין הלכתי יהיו מקילים ומחמירים, אשכנזים וספרדים ועוד דרכים שונות ומגוונות בהם מתבטאת המחלוקת.

כך גם בנושא אמצעי מניעה יש מחלוקות, יש מחמירים ומקילים וכד'.

דווקא בגלל ריבוי הדעות בעניין זה, חשוב מאוד שתהיה הסכמה בין בני זוג על נושא זה לפני שמתחתנים.

להרחבת ההכרות עם הסוגיה - להלן קישור לפניני הלכה של הרב אליעזר מלמד שליט"א

עייני בפרק שבקישור ובפרקים שלפניו ואחריו באותו עניין

https://ph.yhb.org.il/14-05-16/