כמה שאלות לגבי הלכות שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/02/23 14:28 כב בשבט התשפג

שאלה

היי לרב רציתי לשאול, בעיקרון אני שומרת שבת מגיל צעיר אני באה ממשפחה דתיה אבל יש לי כמה שאלות הלכתיות ,

לגבי קרם פנים על העור זה נכון שאסור? אני לא מתאפרת בשבת רק שמה קרם כי יש לי עור מיובש וקשה לי בלי ..

שאלה שניה, לגבי הדלקת נרות .. אם אמא שלי מדליקה ומברכת על ההדלקה אני לא אמורה גם לברך נכון? רק להדליק נר..

שאלה שלישית , לגבי הבדלה .. כשיוצא שבת אני ישר אומרת ברוך המבדיל שלוש פעמים והולכת לפלאפון לא מחכה עד להבדלה (אבא שלי מגיע חצי שעה אחרי שיוצא השבת ) זה בסדר? או שצריך לחכות עד ששומעים תהבדלה

תשובה

שלום

א. קרם פנים על העור - מומלץ למצוא קרם נוזלי שזה ודאי מותר. קרם רגיל, אם הוא נבלע בעור, יש מתירים ואפשר לסמוך בשעת הצורך.

ב. נכון, כשהאמא מדליקה ומברכת הבנות לא מברכות, אלא אם כן מדובר בבנות מחב"ד שכן מברכות. לגבי עצם ההדלה של הבנות, זה תלוי במנהג במשפחתך.

ג. לאחר אמירת 'ברוך המבדיל בין קודש לחול' מותר לעשות מלאכה. אבל אין לאכול לפני ההבדלה על הכוס.

כל טוב