פתירת חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/02/23 06:59 כא בשבט התשפג

שאלה

אני מצטער על התוכן הבלתי הולם,אני פשוט ממש חייב להבין את החלום שהיה לי משום שזאת פעם ראשונה שאני קם בכזאת בהלה מחלום.

אוקי…אז חלמתי שחזרתי לבית ספר היסודי שלי , ובחוץ יורד קרחונים ענקיים מהשמיים,ולפתע אני רואה קרחון אחד שאני רוצה לקחת אותו איתי כדי להראות לחברים עד כמה שזה מטורף! קרח בגודל כזה…עליתי לקומה למעלה ואני נכנס לחדר עם כל מיני אנשים ואני זורק את הקרחון הגדול לתוך פח ובחדר זה הרגיש פתאום כמו פנימיה,היו

שם מיטות אחד מהילדים בחדר היה ילד שנמצא איתי בכיתה עכשיו (ואני לא בקשר איתו) וכמה מהשותפים בחדר יצאו מהחלון אל הגג ,כשאני שואל מי נמצא בגג הם אומרים לי שמות של אנשים שהייתי יוצא איתם לפני כמה חודשים (גם אצתם אני כבר לא בקשר)ולפתע כשאני מסתכל מן החלון אני רואה שלא יורד אפילו גשם.שמיים בהירים.

אני אומר להם להסתכל על הקרחון בפח ושואל אותם איך זה הגיוני שבחלון אין כלום,אבל

הם מסתכלים עליי משונה.

כשפתאום אחד האחראיים נכנס לחדר עם סיגריה ומתחיל לקחת לנו דברים מהחדר כמו שוקולדים מוחבאים..טבק…

בכל מקרה כולם התחילו להתארגן לשינה כשיש לי קראש על אחד משותפי החדר.

היו שם כל מיני משחקי קנאה בין השותפים כשפתאום אני רואה סרטון ווידאו של ידידה שלי מזרימה גבר (שמשום מה ידעתי שהוא החבר הכי טוב של האקס שלה)היא בהתחלה צוחקת סתם,נראה שהיא מנסה להתחיל איתו ורואים שם ממש איך זה התפתח כשפתאום אחד משותפי החדר זורק עליי מזרון מלמעלה כשאין לי ברירה אלא לראות את הסרטון…בכל מקרה אני מוצא עצמי במצב של חושך מצריים שאני לא רואה כלום ואני מרגיש שמישהו לוחץ לי עם האגודל על הירכים בחוזקה ,אני מתחיל להילחץ שאני לא יודע מי זה אבל אני לא יכול לזוז ולא לראות ולאט לאט זה מתחיל להיות חזק יותר ,ההרגשה של החוסר אונים הרגישה כל כך אמיתית כשלפתע אני מצליח לתפוס אצבע של מישהו בעזרת השיינים ואני מנסה להשיב מלחמה בכך שאני נושך בחזקה אבל ללא שום תגובה,כאילו לא הרגיש את זה.

קמתי בבהלה מהחלום וממש הרגשתי על הירך שלי כאילו מישהו באמת תפס אותי מהירך,ההרגשה הזאת פגה אחרי כמה שניות.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב