האם יש עליי הקפדה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/02/23 19:29 כא בשבט התשפג

שאלה

היי

במשך הרבה שנים אני מחפשת זוגיות ללא הצלחה לצערי.

לאחר שנה מייאשת של הרבה כשלונות בעולם הדייטים החלטתי על הפסקה וחשבון נפש עם עצמי.

במסגרת חשבון הנפש יש שני אלמנטים-

האחד: ביני לבין עצמי ומה אני יכולה לעשות אחרת בפעם הבאה ואיך אני יכולה לשנות את המצב הקיים.

השני: במישור הרוחני-חיצוני.

השאלה שלי נוגעת למישור השני -

חשבתי על זה שאולי יש עליי הקפדה או עין הרע.

אני לא רוצה בכלל להאמין בזה אך מכיוון שאני חווה כישלון במשך המון שנים המחשבות שלי מגיעות גם למקומות האלה.

אני תוהה לעצמי אולי אחד הגברים שיצאתי איתם בעבר והקשר הסתיים, מקפיד עליי? איך ניתן לדעת?

אולי בן משפחה או חברה קרובה מקפידים עליי?

וגם יש שכנה בבניין של הורי שבמשך השנים מתעלמת ממני כל פעם שרואה אותי ואפילו נראה שהיא כועסת עליי.

נזכרתי, שבעבר לפני שנים רבות שהיא הייתה בקשר איתי (הייתה שומרת על אחי הקטן) וכשהייתי ילדה הייתה איזו פעם שצחקתי עליה בזמן שישבה עם בחור בגינה. וגם הצקתי לה וצעקתי לה מהחלון (כנראה היו בדייט). הייתי ילדה מעט שובבה וזה כמובן היה מתוך ילדותיות וצחוק. אני יודעת שזה מטופש לחשוב אך אולי מאז המקרה היא שומרת לי טינה ומקפידה עליי?

חשוב לי לציין שהיא אחת הבחורות היפות בשכונה שלי, ואנשים תמיד הסתכלן עליה ברחוב, והיא רווקה ולא התחתנה עד היום, לדעתי מעל גיל 35 או יותר.

מפחיד אותי שאולי היא מקפידה עליי או משהו מהמקרה הזה חוסם אותי?

האם זאת מחשבה הגיוניות?

הגעתי לייאוש בתחום הזוגיות ולכן חושבת על כל האפשרויות הקיימות. ורוצה לנקות מעצמי כל דבר שיכול לחסום.

לציין שגם אני בחורה מאוד נאה, אינטיליגנטית ומצליחה וזוגיות אצלי זוכה לחוסר הצלחה במשך הרבה מאוד שנים.

תודה מראש על המענה

ש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא צריך לחפש הקפדה במקום שהיא לא נמצאת: אצל בחורים שאין סיבה לחשוב שהם מקפידים עליך - כי אין לדבר סוף.

אבל העובדה שאת זוכרת עניין שמטריד אותך, כן מכוונת אותך לטפל בעניין. אפשר ששיחה שלך עם אותה בחורה תביא ברכה גם לך וגם לה.

אני ממליץ לך לקבוע אתה פגישה ולפתוח את הנושא. מלבד העניין ההוא יש מקום לשיחה ביניכן על המכנה המשותף של תחושת אכזבה במציאת בן זוג. וודאי תוכלו לתרום זו לזו.

באשר לחשבון נפש, אני ממליץ על מרכיב נוסף: פגישה או מספר פגישות עם מטפלת רגשית כדי לברר אם אין אצלך מטענים רגשיים שחוסמים אותך.

בסך הכל את מתנהלת נכון וטוב, אני מאמין ומתפלל שתזכי במהרה לזיווג הגון בעזרת ד'!