עולם הבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/02/23 09:39 יט בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב גלעד שטראוס,

1) למה הכוונה ב"מירוק עוונות" שנפטר עובר לאחר מותו? האם מדובר בגיהנום? האם ישנם מדורים שונים בגהינום? מהם הייסורים שעוברים במירוק עוונות- האם מדובר בעינוי של הנשמה?

2) האם מעשי צדקה ולימוד של בני משפחת הנפטר יכולים להועיל לו גם לאחר תום שנה (שהרי מקובל שהנידונים אינם שוהים יותר משנה בגיהנום)?

3) האם הנפטרים, בדומה לחיים, עומדים בכל יום כיפורים מחדש לדין? ואם כן, על מה הם נותנים דין? על מעשיהם בחייהם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין לנו ידיעות ברורות על מה שקורה לאחר המוות.

1. מדובר במירוק רוחני לנשמה.

2. אין לנו יכולת להבין מהו באמת מירוק רוחני כי אנחנו חיים בתוך גוף. מי שחי בתוך גוף לעולם לא יכול להבין מציאות ללא גוף.

3. יש סוברים שזהו גיהינום.

4. אפשר לפעול לעילוי נשמה גם אחרי תום השנה.

5. כתוב "...וספרי מתים פתוחים לפניך".

בעניין שאלתך - עיין תשובה בקישור: https://www.machonso.org/hamaayan/?gilayon=7&id=604