זיווג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/02/23 18:37 כא בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 28 רווקה. מאז ומתמיד החלום שלי הוא להקים בית כשר בישראל.

לא מצאתי את עצמי מבחינה זוגית מסביבות גיל 20.

לצערי פניתי לקוראים ב״כוכבים״ וביצעתי לצערי החזרות אהבה (נאמר לי שזה חא כישוף וכו).

לאחר פרידה כואבת הלכתי להתייעץ עם יועצת רוחנית והיא ישר עלתה על זה שעשיתי החזרה/ קשירה ואמרה לי שבחיים לא אתחתן ולא יהיו לי ילדים. היא ביקשה כמה אלפים כדי להסיר זאת.

בהתחלה רציתי לשלם כי האמנתי לה (הרי איך היא יודעת שביצעתי את זה בלי שאמרתי כלום?)

אני מאוד מאוד מאוד מפחדת, התחזקתי לאחרונה ואני עם מצפון גדול מאוד. רוצה להקים משפחה ולהכיר את זיווגי! כל בחור שמכירה, הקשר לא ממשיך ומפחדת שזה בגלל מה שעשיתי.

מתייבשת בעצמי. מה ניתן לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם ברצונך באמת ובתמים לאור חדש, את צריכה לעשות שינוי בעצמך. לעזוב את כל הדברים הללו, ללכת ללמוד במדרשה מסודרת למודי הלכה, תורה מצוות, יראת שמים. לההפך להיות אדם אחר. כפי שהרמב"ם אומר שבעל תשובה איננו אותו האדם שהיה קודם התשובה. צריך להתחרט על המעשים ולקבל שלא לחזור לדברים אלו. לאחר שינוי עמוק בך, ולצאת לדרך חדשה עם הדרכה נכונה, אפשר לבנות בניין חדש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ