פסוקי דזמרה וטלית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/02/23 17:21 כב בשבט התשפג

שאלה

בוקר טוב, יש לי שתי שאלות על הסדר בבוקר:

1. האם לפעמים כשצריך לסדר את הטלית בין תפילין של יד לתפילין של ראש - צריך לברך שוב על ראש? (אם זה חשוב הורי ספרדים).

2. האם מבחינת הזמנים - הזמן לקריאת פסוקי דזמרה הוא כמו הזמן לקריאת שמע או לתפילת שחרית?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך,

1. לא צריך לברך שוב.

מנהג האשכנזים לברך בנפרד על תפילין של ראש בנוסף לתפילין של יד, אם תרצי תוכל לנהוג כך.

2. פסוקי דזמרה אינם מוגבלים בזמן כמו קריאת שמע, אבל הדרך הנכונה בתפילה מסודרת, היא לקרוא אותם לפני ברכות קריאת שמע.

בברכה דוד לוי