התרת נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/02/23 18:30 יח בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב יובל שרלו,

אחותי מעוניינת להתיר נדר. האם היא יכולה לעשות אותי שליח להגיע לבית דין ולהתיר לה את הנדר?

ועוד שאלה אחת: האם עיוור רשאי לשמש כדיין בבית דין של הדיוטות להתרת נדרים?

תודה רבה ויישר כוח!

תשובה

שלום וברכה

בעל יכול להיות שליח לנדרי אשתו. בשו״ע כתב שהבעל לא יקבץ בעצמו את המתירים, אלא זה יהיה בית דין קבוע, אולם בשל העובדה שהנימוק הוא כבודה של האישה - כבר כתבו אחרונים שאם היא מסכימה שהוא גם יכנס את המתירים - הדבר מותר.

לגבי סומא כדיין להתרת נדרים - זו שאלה מעניינת, שהלוא התרה אינה ממש מעשה דין, שכן היא נעשית בלילה וגם קרובים מותרים. מאידך גיסא, נראה שצריך גברא של דיין, ובשל עוד נימוקים נראה לי שלא ניתן.

כל טוב