מעשרות בשעת דוחק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/23 15:35 יח בשבט התשפג

שאלה

שלום,

לי ולבעלי יש ילדים קטנים. בתקופה האחרונה התנהלנו בצורה פזרנית עם הכספים בשעה שכמעט ולא היו הכנסות. התחלנו להתנהל בצורה הרבה יותר מחושבת. במקביל אני מחפשת עבודה אבל עדיין לא מצאתי, לבעלי יש עסק שבנתיים לא ממש נשא פירות. נכון להיום הכניס 400 שח בלבד.

קראתי והתעניינתי הרבה בנושא המעשרות. חשוב לי לציין שאני רוצה לתת מעשרות לא רק כדי לצאת ידי חובה אלא באמת עם כוונה בלב רחב ורצון להתעשר.

את ההוצאות השוטפות ההורים משלמים. האם כדי להתעשר - יהיה נכון לתת מעשרות מהעסק? מצד אחד רוצה לקיים את המצווה בשביל להתעשר, מי יודע אולי המעשרות הללו למרות הדוחק יפתחו את הפרנסה? הרי כתוב שאפילו הקב"ה מוכן שיבחנו אותו. מצד שני מתביישת לתת מעשרות בשעה שההורים מתאמצים להביא לנו המון כסף כל חודש. זה לא עלול לפגוע במצוות כיבוד הורים?

מה הדבר הנכון לעשות במצב כזה?

מחכים ומתפללים לצאת מהעוני..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מנהג מעשר כספים בימינו הוא לא חובה רק מנהג טוב וחשוב. כך שגם הברכה עשר בשביל שתתעשר איננה שייכת בזמה"ז בצורה המלאה. ובייחוד שאת לא חייבת כל במעשר כספים א"כ אין כאן מעשר כדי שתתעשר. על כן אין לתת סתם מעשר, אלא אי"ה כשירחיב ה' לכם ותוכלו לתת מעשר אז הקב"ה ישלח לכם ברכה עד בלי די.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ