הופעת יחיד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/23 23:37 טז בשבט התשפג

שאלה

אשתי למדה ככמצקוע הופעת יחיד

והיא בנתה הצגה עם מסר מעניין בתחום חינוך הילדים בדור שלנו ובהתחלה הראיון היה להציג בפני נשים

ויש לנו כל הזמן בקשות מקבוצות של גברים שרוצים מאוד לראות את הצגה כי המסר מעניין אותם מאוד למשל פנו קבוצה של הורים וילדים שחזרו בשאלה לראות יחד את ההצגה

מה אומרת ההלכה במצב כזה

כמובן מדובר בהצגה צנועה מאוד אפשר לומר שהוא שיעור בצורת הצגה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כבודה של בת מלך פנימה ולא בהצגות בפני גברים. בפני נשים ראוי וצריך כדי להודיע בעולם את הבעיה ולנסות למצוא לה פתרון. אבל כל דבר בעולם צריך להעשות בצניעות הראויה, המטרה לא מקדשת את האמצעים, לכן לא ראוי שאשה תופיע בפני גברים, אפילו שהמסר הוא מאד חשוב. אשה לא עולה לקרוא בתורה בפני גברים, אפילו שקריאת התורה מאד חשובה, כדי לא לפגוע בצניעותה וכבוד הציבור. ק"ו בהצגה שאין אנו יודעים (אנו מקווים) שהיא תצליח ותעזור, אבל אין לכך בטחון מוחלט. על כן ראוי לפרסם את צניעות בנות ישראל שיביא לקדושת עם ישראל בארצו ונחלתו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ