כשרות חומר מזין לשמרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/23 18:39 יח בשבט התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב המשיב.

אני מעוניין להכין תמד (יין דבש) בבית.

לצורך כך יש צורך בדבש, מים שמרים וחומר הזנה לשמרים.

מה שמביא אותי לשתי שאלות, הראשונה, אם השמרים צריכים כשרות? באם כן האם ידוע לכבוד הרב האם השמרים האלו כשרים? https://mangrovejacks.com/products/mead-m05-yeast-10g

שאלה שניה, האם צריך כשרות גם לחומר הזנה לשמרים? בגלל שבדבש כמעט ואין חנקן, מוסיפים לתמד מעשיר שמרים, למשל זה: https://www.amazon.com/Fermaid-Yeast-Nutrient-Kombucha-Distributors/dp/B0BQ5PFCP5?crid=27ZDXWK9722FP&keywords=fermaid+o&qid=1675263855&s=grocery&sprefix=fermaid+o,grocery,90&sr=1-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExNFRFNzg4MlVKM1ImZW5jcnlwdGVkSWQ9QTA0NzI5NDgzVzBHWDhLTDVVUEdBJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA3NDc1NDczT1daNFpFWFZBRVNGJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ%3D%3D&linkCode=sl1&tag=citysteading-20&linkId=c0e51c62ada14606a116da5f3a3fcbef&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl

צריך כשרות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

גם השמרים וגם חמרי הזנה לשמרים צריכים כשרות. לגבי שאלתך על זנים מיוחדים יש לבדוק את החברות, יש הרבה חברות גם בארץ שיש להם כשרות (חלק אפילו עם כשרות עד"ח וחלק כשרות רגילה).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ