אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/23 23:44 טז בשבט התשפג

שאלה

שלום רב,

לצערי הרב איבדתי את שני הורי השנה, בהפרש של 4.5 חודשים בניהם. שנת האבל על אבא עתידה הסתיים ב י"ב באדר ושל אמא בר"ח אב.

ב"ה השתדלתי לקיים את מנהגי האבלות עד כמה שיכולתי, בעיקר הקפדה על אי שמיעת מוזיקה וכמובן נמנעתי מאירועים חברתיים, אפילו ימי הולדת של חברים. אני גרושה ומנסה להכיר ובעז"ה מייחלת להקמת בית חדש וטוב. חלק מהמאמצים להכיר הם במפגשים של קבוצת גרושים גרושות שאני משוייכת אליה. מדי פעם ישנו מפגש היכרות שמתקבצים כ 20 איש בערך לארוחת ערב. האם מותר לי ללכת למפגש שכזה? כמובן שאין שם מוזיקה כלל וכלל, רק ארוחת ערב כלשהי. אשמח לתשובה

תשובה

בסד

שלום וברכה

תחילה אנחמך שהמקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

אמנם חז"ל אסרו על אבל להשתתף בסעודת מריעות (סעודה של חברים לצורך הנאה) אבל לא אסרו סעודה עם בני משפחה מכיוון שזה צורך הכרחי. כמו כן בישיבות אם יש (ח"ו) בחור אבל (ל"ע) הוא יכול לאכול עם חבריו מהישיבה, כיון שזאת היא הדרך ללמוד תורה. מכאן שכאשר אין דרך אחרת אפשר להקל. לכן אם אין אפשרות להכיר בני זוג רק בדרך זו נראה שאפשר להקל בדבר, אבל בודאי שללא שירה וריקודים, אלא רק ישיבה ביחד שאולי תכיר לך את מי שאת מחפשת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ