מה העיקר כיום - עם ישראל, ארץ ישראל או תורת ישראל ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/02/23 10:22 טו בשבט התשפג

שאלה

מה יותר חשוב כיום? תורת ישראל, ארץ ישראל או עם ישראל? מה הדגל העיקרי?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

איני חושב שיש אפשרות כלשהי לענות על שאלה זו, ולענ״ד מעולם לא הייתה, וזאת משתי סיבות:

ראשונה בהן היא אכן חוסר היכולת לקבוע מהו הדבר החשוב שיש לעשותו. כשהיה נביא בישראל הוא כיוון אותנו לדבר ה׳ במדויק, והוא היה מופקד על הוראות השעה. אולם אין אתנו יודע עד מה, ואין אנו יכולים לדעת מהו הדבר החשוב ביותר.

שניה בהן היא העובדה שהכל קשור האחד בשני. מאבקינו על ארץ ישראל הוא לטובת האומה ומכוח התורה; התורה שבנו מתברכת מהאומה שקיבלה אותה ומהיות ארץ ישראל הפלטפורמה בה היא מתממשת; והאומה הישראלית זקוקה לנשמת התורה ולגוף הארץ.

ולמעשה - טוב שכל אחד יעסוק במה שהוא נוטה אליו, והקב״ה יכלול את הכל ביחד.

כל טוב ושוב יישר כוח על הבקשה לדעת